Afvallen voor kinderen

Groeien naar een gezond gewicht met de methode Lekker Pûh!!!

Heeft je kind overgewicht, of ben je bang dat je kind te zwaar is?

 

Afvallen met een dieet is voor kinderen vaak niet nodig. Zij kunnen naar een gezond gewicht toe groeien en dat gaat het best op basis van zelfvertrouwen, weetjes over eten en haalbare doelen!

Dat is waar de bewezen effectieve methode Lekker Pûh!!! voor staat.

 

Lekker Pùh!!! is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6-18 jaar met overgewicht, en hun ouders.

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Lees dan verder.

Er zijn steeds meer kinderen met overgewicht: 1 op de 8 kinderen is te zwaar of bijna te zwaar. Als dit ook voor jouw kind geldt, wil je daar natuurlijk graag iets aan doen. Maar wat? Voor hun ontwikkeling en groei hebben kinderen namelijk wel de juiste voedingsstoffen nodig.

Begeleiding van kinderen met overgewicht volgens de methode Lekker Pûh!!!

Daarom werk ik bij het begeleiden van kinderen met de methode ‘Lekker Pûh!!!’. Dit is geen dieet, maar een methode waarbij je kind groeit naar een gezond gewicht. Naast het opdoen van kennis over voeding en leefstijl, is het vergroten van het zelfvertrouwen een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Je kind leert zelf keuzes te maken en oplossingen te bedenken voor moeilijke situaties. Er wordt gewerkt met (huiswerk)opdrachten, waarmee je kind actief aan de slag gaat. En soms mag het hele gezin gezellig meedoen!

Lekker Puh afvallen voor kinderen met overgewicht - Suzanne Vossen

Afspraak maken?

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Als je je naam en telefoonnummer achterlaat, neem ik binnen 1 werkdag contact met je op. Bel je liever zelf of wil je op een andere manier contact? Bekijk dan mijn contactgegevens.

  Het traject

  Het traject start met een intensieve periode van drie maanden. Daarna blijven we elkaar (naar behoefte) regelmatig zien, tot en met het 18e levensjaar. Je staat er dus niet alleen voor! Hieronder zie je hoe een standaard traject is opgebouwd. Maatwerk is hierin mogelijk.

  Intake

  We beginnen het traject met een uitgebreide intake, waarin we de situatie van het kind en het gezin bespreken, en waarin je kind direct aan de slag kan met de eerste opdrachten.

   

  Maand 1

  In de eerste maand zien we elkaar elke week. Zo zijn jullie snel op gang!

   

  Maand 2 en 3

  In de tweede en derde maand spreken we om de week af.

  Maand 4 t/m 8

  Jullie kunnen al veel zelf en de nieuwe leefstijl wordt steeds meer een gewoonte. We zien elkaar deze periode één keer per maand.

   

  Maand 9 t/m 12

  Na drie maanden komen jullie nog eens terug. Het is bijna een jaar geleden dat jullie met Lekker Pûh!!! begonnen zijn. We starten nu met een nieuwe fase: terugvalpreventie! We zien elkaar ongeveer 2 keer per jaar om te kijken hoe het gaat.

  Praktisch

  De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk in Helmond (Stiphout). Door de ligging aan de westkant van Helmond is de praktijk ook goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Eindhoven, Nuenen of Geldrop.

  De huidige tarieven vind je op de tariefpagina. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de consulten (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vergoeding vanuit de basisverzekering is niet mogelijk.