Title Image

Coaching & begeleiding bij afvallen

Samen bereiken we jouw ideale gewicht

Kies je begeleiding

afvallen mindset programma

Afvallen en échte verandering: gezonder kiezen en aan de slag met jouw overtuigingen, gedachten en patronen rondom eten.

>> Begeleid afvallen voor volwassenen
Hoe werkt begeleid afvallen bij mij?

Mijn visie op afvallen

Normaal eten

Ik geloof dat normaal eten in combinatie met een focus op het veranderen van gedachten en gedrag dé manier is om op de lange termijn succesvol gewicht te verliezen. In mijn begeleiding leer ik je dan ook hoe je kunt afvallen met normaal gezond eten, zonder honger, op een manier die je je leven lang kunt volhouden. Geen verboden producten of tijdelijk dieet dus, maar een aanpassing in leefstijl. Met als doel dat de kilo’s die je verliest, er ook af blijven.

 

Je krijgt van mij dan ook geen standaard weekmenu’s. Wel kijken we samen naar de uitdagingen en knelpunten in je huidige voedingspatroon. En ik leer je hoe je zelf een gezond menu kunt samenstellen dat past bij jouw energiebehoefte en jouw situatie. Uiteraard mét ruimte voor iets lekkers! Weten wát en hoeveel je kunt eten is de basis van mijn aanpak.

Afvallen met lekker eten

Focus op gedragsverandering

Maar met alleen een voedingsadvies ben je er nog niet. Veel mensen weten in grote lijnen wel wat ze zouden moeten eten (en wat niet) om af te vallen. Maar in de praktijk loopt het vaak net even anders.

We bekijken daarom niet alleen wat je zou kunnen veranderen aan je eetpatroon, maar ik leer je ook hoe je dat kunt doen. Als je heel helder hebt waarom je iets wil bereiken, is het makkelijker om keuzes te maken die daaraan bijdragen. Jouw motivatie is een belangrijk element. Met technieken uit de psychologie help ik je verder om je gedrag en je gedachten over eten te veranderen, zodat je ook op de moeilijke momenten betere keuzes kunt maken.

 

Zo werken we samen naar jouw ideale gewicht.

Kies je traject
Jouw weg naar succes

Zo gaan we te werk

Gratis kennismakingsgesprek

In dit eerste gesprek van 30-45 minuten hoor ik graag meer over je doel, je motivatie, je dieetgeschiedenis en je verwachtingen. Ook vertel ik je over mijn werkwijze zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten. Samen kijken we of mijn begeleiding voor jou de juiste is. Is er van beide kanten een klik, dan kunnen we direct een vervolgafspraak plannen.

Bijhouden eetdagboek

Als je een traject start, vraag ik je eerst een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Dat levert meestal enorm veel inzichten op, waar we in het eerste gesprek direct mee aan de slag gaan.

Intake / eerste coachgesprek

In het eerste gesprek gaan we verder in op je motivatie en gedragspatronen. Daarnaast bespreken we je voedingsdagboek, je beweging en je eetgewoonten. We stellen de doelen van het traject op, en gaan wegen en meten zodat we een objectief startpunt hebben. Je krijgt al de eerste opdrachten mee naar huis, dus je kunt direct aan de slag.

Vervolg coachgesprekken

Afhankelijk van de behoefte, plannen we wekelijks, tweewekelijks of maandelijks vervolggesprekken waarin ik je coach en help bij het veranderen van je eetgedrag. Er is alle ruimte voor jouw vragen en om jouw uitdagingen en knelpunten te bespreken.

WhatsApp of e-Mail ondersteuning

Heb je tussendoor vragen, dan kan je die altijd via WhatsApp of e-Mail aan me stellen, zodat je vlot weer verder kunt. Een nieuwsbrief met extra tips en motivatie is nog in ontwikkeling.

Mijn hulp in het kort

Ik bied begeleiding bij het afvallen, waarbij ik focus op gezond en verantwoord afvallen en afvallen zonder dieet. Ik bied persoonlijke begeleiding en combineer een voedingsadvies met ruim aandacht voor blijvende gedragsverandering.

 

Het verschil met andere begeleiding

Als je hulp gaat zoeken bij het afvallen, zal je zien dat je veel verschillende benamingen tegenkomt voor degene die begeleiding biedt. Je kunt bijvoorbeeld afvallen bij een voedingscoach, gewichtsconsulent, gewichtscoach, voedingsdeskundige, voedingsspecialist, voedingsconsulent, diëtist, dieetpsycholoog of voedingspsycholoog. Wil je weten wat de verschillen zijn, waar je op kunt letten als je begeleiding kiest, en waar ik mezelf in dit rijtje zie? Je leest het in mijn artikel over de verschillen tussen een gewichtsconsulent, diëtist en voedingsdeskundige.