Ervaringen

Wat anderen zeggen over mijn begeleiding…

Na een periode van veel thuis zijn (Corona-tijd) was ik 3 KG aangekomen. Niet echt veel maar voor mij nam de ergernis toe daar mijn kleren veel te strak zaten en ik hier last van had. Het speelde al langer in mijn hoofd om de overtollige kilo’s aan te pakken. Een advertentie van Suzanne zette mij aan om tot actie te komen.

 

De eerste ontmoeting was erg prettig. We hebben mijn leef-, eet- en beweeggewoonten besproken. En naar aanleiding hiervan een op mij gericht plan gemaakt. Doel: 3 KG afvallen. We weten allemaal hoe het moet en waar het aan ligt maar in werkelijkheid valt dat helemaal niet mee. Met een stok achter de deur is dat een ander verhaal. Kortom na 2 herhalings bezoeken ben ik in 4 weken tijd 4 KG afgevallen. Dit boven verwachting.

 

Wat mij vooral stimuleerde waren de goede tips van Suzanne. Heel prettig was de conclusie van Suzanne na het eerste gesprek met daarin de hoeveelheid calorieën die ik per dag kon eten. Natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid beweging. In deze periode heb ik mezelf wel extra ingespannen door veel te wandelen, fietsen en zwemmen.

 

In de gesprekken met Suzanne probeerden we er vooral achter te komen wat de beweegredenen zijn voor mijn eetbehoeften en hoe dit zo mogelijk te veranderen. Ze motiveerde mij hierin enorm. Ik kijk terug op een succesvolle periode en blijf gefocust op mijn eetgewoonten en lichaamsbeweging om zo op mijn ideale gewicht te blijven.

 

Lenneke

Ja, ik zag dat ik elk jaar een kilo zwaarder werd

Ja, ik wist dat dat door mijn eetpatroon kwam

Ja, ik wist dat er een keer een grens kwam

Ja, ik wist dat ik de grens kon zien, 80 kilo

Nee, ik vond dit niet leuk.

 

Toen gaf de weegschaal 79,6 aan. Nog maar 4 ons.

In het wijkblad las ik over Suzanne.

Dit was wat ik nodig heb, iemand die mij begeleidt om af te vallen.

Nee, ik wil die 80 kilo niet aantikken.

Ik heb Suzanne gebeld en een afspraak gemaakt. Samen met haar heb ik mijn eetpatroon besproken, hoe kan het anders en kun je afvallen. Streefgewicht onder de 70 kilo.

 

Ondertussen ben ik al 9 kilo afgevallen. Het fijne is dat Suzanne je anders laat denken over eten en over afvallen, over gezond eten, de schijf van 5.

Ja, ik val af

Ja, mijn eetpatroon is anders

Ja, ik mag genieten van uiteten gaan

Ja, ik kan de 70 kilo al zien

 

Ja, ik ben heel blij met Suzanne, door haar ben ik op een gezonde manier aan het afvallen, zonder strijd met mezelf, wanneer ik een weekend heb met een feestje en een etentje val ik die week niet af, maar ik kom niet aan. Ik ben trots op mezelf. Die 69,7 ga ik aantikken.

 

Dankjewel Suzanne voor je begeleiding, dankzij jou lukt het mij!!

Ik ben bij Suzanne gekomen omdat ik graag wat kilo’s wilde afvallen op een manier die bij me past en waarvan ik weet dat ik het zelf weer op kan pakken in de toekomst, mocht dat nodig zijn.

 

Ik was al een tijdje net iets te zwaar, maar kon niet de juiste motivatie vinden om zelf die kilo’s eraf te krijgen. Ik wilde geen dieet, omdat dat mijn inziens tijdelijk werkt, maar juist hulp / een duwtje in de rug, met de kennis die nodig is om blijvend die kilo’s eraf te houden.

 

Suzanne gaf me al snel goeie hulp en tips, maar ook een soort “hulp achter de hand” als ik het even kwijt was of niet de juiste flow kon vinden. Ze vond precies mijn valkuilen (die ikzelf niet herkende…) maar ook mijn sterke kanten.

 

En iedere week kon ze me weer motiveren! Haha, zelfs op afstand voelde ze wel aan als ik het moeilijker had.

 

Ik ben in totaal 5 kilo kwijt geraakt. Voornamelijk door eenvoudige dingen toe te passen in mijn dagelijkse leven. Kleine stappen, die niet heel ingrijpend zijn, maar waardoor ik bewustere keuzes ging maken. Ik was en ben er nog steeds heel blij mee

 

Karin

Voordat ik bij Suzanne kwam, had ik een totaal verstoord eetritme. Met de kinderen erbij at ik regelmatig, maar als ik alleen was, sloeg ik maaltijden over en graasde ik heel veel. Ook hadden we (mijn partner en ik) nogal de neiging om vet te eten, en onszelf te belonen voor hard werken of lange dagen met ongezonde producten. Dat patroon doorbreken, vonden we lastig. Mijn partner wilde wel graag wat afvallen en ik zocht naar een regelmatig eetpatroon dat ik de hele week vol kan houden, of ik nu alleen ben of met de kinderen, en of ik nu werk of vrij ben.

 

Suzanne heeft uitgelegd welke voedingsstoffen ik nodig heb, en wat ik kan eten om die voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik heb vaste weekboodschappen en een overzichtelijke keuze aan producten (voor ontbijt, lunch en tussendoor) die me een ritme geven dat zowel met als zonder kinderen te volgen is. Dat geeft regelmaat aan mijn week en aan mijn eetgedrag overdag. Ook heeft Suzanne uitgezocht wat ik als vegetariër extra nodig heb om te compenseren dat ik geen vlees eet. En daar zitten heel leuke dingen bij. Ik eet nu bijvoorbeeld regelmatig zelfgemaakte humus op brood. Suzanne kijkt naar wat je eet, stelt fijne belangstellende vragen zonder oordeel, zoekt dingen voor je uit en doet suggesties die je zo kunt uitproberen. Ook helpt ze om naar eetmomenten, porties en inkopen te kijken vanuit het perspectief van het hele huishouden.

 

Dankzij de begeleiding van Suzanne heb ik nu weer het regelmatige eetpatroon waar ik naar op zoek was!

 

Mieke

Ik vond mijn gewicht net iets hoger dan ik prettig vond en ik kookte grote porties en minder gezond dan ik misschien zou willen. Ik wilde graag wat afvallen, maar wel op een prettige manier. Zonder dat ik het idee heb dat ik mezelf veel moet ontzeggen.

 

Door de begeleiding van Suzanne heb ik een beter inzicht in wat de momenten zijn waarop ik de neiging heb om te veel en te vet te eten. Daar heb ik nu alternatieven voor (sporten, slapen) maar ik weet ook dat het helpt wanneer ik andere dingen koop. Suzanne denkt mee over kleine aanpassingen in mijn patronen, die niet super moeilijk zijn maar wel verschil maken. Uiteindelijk is het zo dat ik alleen de dingen eet, die ik in mijn boodschappenwagentje gelegd heb. Wat ik niet koop, eet ik ook niet op.

 

Suzanne heeft geholpen om bewuster boodschappen te doen, een dagelijks eetritme te vinden dat op de juiste momenten een energieboost geeft. Ze stimuleert je om dat vol te houden, met tips, herinneringsmails en vragen. Ze geeft bruikbare tips en ideeën om meteen uit te proberen.

 

Onbewust maken we gezondere keuzes nu.

 

H.

Wil jij ook aan de slag met het veranderen van je eetpatroon en je gewicht?

 

Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek