Title Image

Blog

wel of geen tussendoortjes?

Wel of geen tussendoortjes?

“Tussendoortjes, hoe zit het daar mee?" of  "Heb je nou wel of geen tussendoortjes nodig?” zijn vragen die me vaak gesteld worden.  Tijd om er eens wat over te schrijven dus!  

hoeveel beweging bij afvallen

Hoeveel beweging heb je nodig?

Dat beweging goed voor je is, weten we allemaal. Maar hoeveel beweging heb je nou eigenlijk nodig? En als je wil afvallen? En hoe zit het eigenlijk met de norm van 10.000 stappen?

hoe gezond zijn pitten en zaden voedingswaarde

Hoe gezond zijn… pitten en zaden?

Pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten… ⁣ ⁣Heerlijk door een salade, bij een bakje kwark of als garnering over de pasta. Maar hoe gezond is dat eigenlijk? In dit artikel leg ik het uit.

afvallen find a way not an excuse

Find a way, not an excuse!

Ja, maar… Vaak zijn we heel goed in uitleggen waarom iets niet gelukt is. Het is soms best makkelijk om je te verschuilen achter excuses (ik betrap mezelf er ook wel eens op), maar helaas kom je daar niet echt verder mee.

hoe gezond zijn rijstwafels

Hoe gezond zijn… rijstwafels?

Rijstwafels, hoe gezond zijn die eigenlijk? Ik zie steeds vaker dat mensen die willen afvallen brood vervangen door rijstwafels. Maar zijn rijstwafels eigenlijk wel een goed alternatief voor brood?

afvallen weet hoeveel je eet

Weet jij hoeveel je eet?

Ik gebruik mijn keukenweegschaal bijna dagelijks, voor producten als rijst, pasta en havermout, maar ook de bakjes chips of popcorn gaan steeds vaker op de weegschaal. Waarom? Dat lees je hier.

afvallen en alcohol

Alcohol en afvallen

Weekend in combinatie met mooi weer gaat vaak samen met een koud biertje, wijntje of ander alcoholisch drankje in de tuin of op het terras. Maar alcohol drinken en afvallen, gaat dat wel samen?

geslaagd ben gewichtsconsulent Helmond

Geslaagd!

Op 6 mei had ik mijn portfolio assessment ter afsluiting van mijn opleiding tot BGN gewichtsconsulent. Na 2 weken wachten kwam het verlossende mailtje met de uitslag: geslaagd!

5 tips verantwoord snacken

5 tips om gezonder te snacken

Betekent het weekend voor jou ook makkelijk eten, zoals friet, pizza of pannenkoeken? Dit zijn niet de meest gezonde producten, maar gelukkig is er ook in een gezond eetpatroon ruimte voor minder gezonde keuzes.

why-power wilskracht succesvol afvallen

Zo zet je de eerste stap naar succesvol afvallen

Hoe vaak zeg jij tegen jezelf dat je nu echt minder moet gaan eten of meer moet gaan bewegen? En hoe vaak doe je het vervolgens ook echt? De kans is groot dat je begonnen bent zonder goede voorbereiding.

Recept: gezond bananenbrood met havermout

Een dag met de kinderen thuis is voor mij een goed moment om de keuken in te duiken en iets lekkers te bakken. Als het aan de kinderen ligt, maken we dan cupcakes of een taartje, maar nu wilde ik liever iets gezonds. Het is

Waarom gezonde gewoonten juist nu belangrijk zijn

Is het voor jou deze periode ook zo lastig om gezond te eten en voldoende te bewegen? Zit je vooral binnen, met veel en ongezond eten binnen handbereik? Misschien eet je uit verveling, misschien eet je omdat je je gespannen voelt door deze situatie? Misschien