Begeleid afvallen

coaching voor volwassenen

Wil jij

>> afvallen maar tegelijk blijven genieten van de dingen die jij lekker vindt?

 

>> weer grip op je eetgedrag: van ‘alles of niks’ naar balans?

 

>> blijvende verandering in plaats van (weer) een tijdelijk dieet?

 

>> persoonlijke begeleiding op het gebied van voeding én psychologie?

Ja, ik wil een afspraak maken

Tijdens mijn begeleiding gaan we samen aan de slag om jouw eetpatroon te veranderen en op een verantwoorde manier blijvend gewicht te verliezen. We kijken daarbij verder dan voeding alleen: waarom eet je, welke gedachten, emoties en patronen spelen daarin een rol, en hoe kan je daar anders mee omgaan? Van dieetmodus naar blijvende verandering! Met persoonlijk contact, één op één coaching, en een geprint werkboek met informatie en opdrachten zodat je echt in actie komt.

Afvallen met lekker eten

Herken je dit?

 

Je weet in grote lijnen wel wat je zou moeten eten (en wat niet) om af te vallen. Maar in de praktijk loopt het vaak net even anders.

 

Na een rotdag op je werk, zit je ’s avonds ineens toch weer met een zak chips op de bank. Omdat je het verdiend hebt, of om je beter te voelen. En ben je moe, dan is chocola je beste vriend.

 

Dan zijn er nog de verleidingen om je heen. Voor je er erg in hebt, heb je ja gezegd tegen een stuk taart, een extra wijntje of die reep chocola bij de kassa. En lukt het om een tijdje streng te zijn voor jezelf, dan komt er altijd weer een weekend, vakantie of ander moment waarop er weinig van je goede voornemens overblijft.

 

Kortom, je hopt van dieet naar dieet (of je begint er maar niet eens meer aan) met als resultaat dat je eigenlijk alleen maar zwaarder wordt.

Kies niet (weer) voor een tijdelijk dieet, maar ga voor echte verandering!

 

Echte verandering vraagt tijd en oefening, en het liefst ook nog wat moeilijke momenten om het geleerde op toe te passen. Daarom werk ik bij voorkeur met een vast begeleidingstraject van 4-6 maanden. Een vast traject helpt je om door te zetten als het moeilijk wordt, én het voorkomt dat je na een paar goede weken stopt met het idee dat je het verder zelf wel kunt.

 

Het coachtraject

Na een intakegesprek gaan we 4 tot 6 maanden samen aan de slag. In 6 sessies zoomen we in op jouw proces: waar loop je tegenaan, wat werkt er niet voor je, en welke overtuigingen en patronen zitten je in de weg? Daarnaast krijg je een werkboek. Dit bevat 5 modules met een schat aan informatie en opdrachten die je helpen om ook echt anders te gaan denken.

 

Met als resultaat: blijvend minder kilo’s, meer energie, een andere mindset en het gevoel dat je trots op jezelf kunt zijn!

Ja, ik wil nu blijvend afvallen
Gewichtsconsulente Helmond
afvallen mindset programma

Dit ga je leren

Eten en bewegen

Om te beginnen leer je (weer) luisteren naar je lichaam: heb je honger, trek of een verlangen om te eten? Je leert wat de beste keuzes zijn in elk van deze situaties. Voedingsadvies en een beweegplan zijn hier een onderdeel van.

Maak het jezelf makkelijk

Je weet nu wat de betere keuzes zijn, maar hoe maak je het jezelf makkelijker om ook echt voor die betere keus te gaan? Je leert hoe je nieuwe gewoonten vormt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder afhankelijk wordt van wilskracht.

Anders denken

We bekijken hoe je gedachten je gedrag bepalen, je onderzoekt jouw overtuigingen over eten en je leert hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je gedachten en je gedrag

Accepteer je gevoelens

Omdat het niet altijd lukt om gedachten om te buigen of je situatie te veranderen, leer je ook je negatieve gevoelens te laten voor wat ze zijn in plaats van ze weg te eten.

Lange termijn succes

Tenslotte leer je wat je kunt doen als het tegenzit en hoe je ook op de lange termijn resultaten vast kunt houden, zodat het jojo-en nu echt verleden tijd is.

Ja, dit wil ik!

Dit krijg je

3 maanden begeleiding

coachtraject

Intakegesprek van 60 minuten


6 coachgesprekken van 45 minuten


Onbeperkt contact per mail / Whatsapp gedurende het traject


Uitgebreid werkboek gericht op gedragsverandering


Inclusief voedingsadvies en bespreken voedingsdagboek


Extra gesprekken naar behoefte in te plannen


 

Jouw investering in jezelf:

€420

>> Plan een gratis kennismaking

Alle bedragen zijn inclusief BTW, voorbereidingstijd en uitwerking. Loopt een gesprek een keer wat uit, dan kost dat niets extra. 

 

Wil je nog geen commitment aangaan voor een half jaar en liever eerst starten met een los intakegesprek en/of losse consulten? Ook dan kan je een gratis kennismaking plannen.

Veelgestelde vragen

>> Kan dit traject ook online?

De gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Helmond (Stiphout) of online (via Zoom bijvoorbeeld). Een combinatie van gesprekken op locatie en online is ook mogelijk. Als de gesprekken online plaatsvinden, is het wel handig als je jezelf thuis kunt wegen.

>> Hoe veel val ik af?

Hoe snel en hoe veel je afvalt, hangt af van de uiteindelijke keuzes die je maakt in je voeding en de hoeveelheid beweging. Met de aanpassingen die ik voorstel, kan je gemiddeld een halve kilo per week afvallen. Maar elk lichaam is anders en het uiteindelijke effect verschilt van persoon tot persoon.

Sommige mensen hebben wat opstarttijd nodig om de voorgestelde veranderingen echt door te voeren. Voor andere is het makkelijker om de aanpassingen te doen en dan gaat het juist in het begin wat sneller.

Het belangrijkste is dat je, met de adviezen en tips die ik je geef, elk geval voldoende handvatten in huis hebt om je eetpatroon aan te passen en op de langere termijn gewicht te verliezen.

>> Voor wie is dit programma NIET geschikt?

Medische aandoeningen Heb je naast overgewicht ook diabetes (type 1 of 2), verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, voedselallergie of andere medische aandoeningen die een relatie hebben met voeding of die invloed hebben op je stofwisseling? Dan kan en mag ik je niet helpen. Vraag in dat geval advies bij een diëtiste of je huisarts. Twijfel je? Neem gerust contact op, dan denk ik met je mee over de juiste hulp voor jou.

 

Gegarandeerd snel resultaat Wil je gegarandeerd snel resultaat, dan ben je bij mij helaas niet aan het juiste adres. Ik wil je helpen om duurzaam je eetpatroon te veranderen. Dat betekent kleinere aanpassingen die je ook langer vol kunt houden, maar waarmee het afvallen misschien wat minder snel gaat. Met een crashdieet of shakes waarmee je snel kilo’s kwijt kunt raken, kan ik je niet helpen.

>> Kan ik ook alleen losse gesprekken afnemen?

Op wilskracht kan je best een aantal weken of zelfs maanden je eetpatroon aanpassen. Dat blijkt helaas vaak geen blijvende verandering. Je bent stiekem toch weer op dieet. Wil je echt met je eetgedrag en achterliggende patronen aan de slag, dan is meer tijd nodig. Omdat ik het belangrijk vind dat je ook echt iets aan mijn begeleiding hebt, werk ik met een minimaal pakket van ongeveer 6 maanden begeleiding.

>> Is vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk?

Ik ben aangesloten bij de BGN. De kosten voor voedings- en leefstijladvies door een BGN Gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. Voor de hoogte van de vergoeding en eventuele voorwaarden kan je terecht bij je eigen zorgverzekeraar (zoek in je voorwaarden naar ‘gewichtsconsulent’) of op de website van de BGN.

>> Ik vind het een flinke investering en twijfel daardoor.

Het kan lastig zijn om te investeren in jezelf. Je weet tenslotte van tevoren nooit 100% zeker of je het gewenste resultaat gaat bereiken. Dat is ook de reden dat ik werk met een gratis kennismakingsgesprek. Na dat gesprek kan je beter inschatten of mijn werkwijze en begeleiding bij je past, en welke resultaten je kunt verwachten.

 

Wellicht hoef je niet het gehele bedrag zelf te betalen. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan wordt mijn begeleiding wellicht (gedeeltelijk) vergoed. Check ook eens bij je werkgever of die bereid is het traject te betalen. Steeds meer werkgevers erkennen het belang van gezonde en fitte werknemers en vaak is er een potje beschikbaar waar je als werknemer aanspraak op kunt maken.

 

Is er geen vergoeding mogelijk? Vraag jezelf dan eens af: wat voor effect heeft een lager gewicht, een beter eetpatroon en anders denken over eten op je leven? Hoe voel je je daarbij? En wat is dat je waard? Tenslotte: wat kost het je als er niets verandert (aan energie, gezondheid, frustratie, teleurstelling…)? Waarschijnlijk kan dit je helpen een juiste afweging te maken.

>> locatie

De gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Helmond (Stiphout) of online (via Zoom bijvoorbeeld). Een combinatie van gesprekken op locatie en online is ook mogelijk. Als de gesprekken online plaatsvinden, is het wel handig als je jezelf thuis kunt wegen.

>> resultaat

Hoe snel en hoe veel je afvalt, hangt af van de uiteindelijke keuzes die je maakt in je voeding en de hoeveelheid beweging. Met de aanpassingen die ik voorstel, kan je gemiddeld een halve kilo per week afvallen. Maar elk lichaam is anders en het uiteindelijke effect verschilt van persoon tot persoon.

Sommige mensen hebben wat opstarttijd nodig om de voorgestelde veranderingen echt door te voeren. Voor andere is het makkelijker om de aanpassingen te doen en dan gaat het juist in het begin wat sneller.

Het belangrijkste is dat je, met de adviezen en tips die ik je geef, elk geval voldoende handvatten in huis hebt om je eetpatroon aan te passen en op de langere termijn gewicht te verliezen.

>> uitsluitingen

Medische aandoeningen Heb je naast overgewicht ook diabetes (type 1 of 2), verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, voedselallergie of andere medische aandoeningen die een relatie hebben met voeding of die invloed hebben op je stofwisseling? Dan kan en mag ik je niet helpen. Vraag in dat geval advies bij een diëtiste of je huisarts. Twijfel je? Neem gerust contact op, dan denk ik met je mee over de juiste hulp voor jou.

 

Gegarandeerd snel resultaat Wil je gegarandeerd snel resultaat, dan ben je bij mij helaas niet aan het juiste adres. Ik wil je helpen om duurzaam je eetpatroon te veranderen. Dat betekent kleinere aanpassingen die je ook langer vol kunt houden, maar waarmee het afvallen misschien wat minder snel gaat. Met een crashdieet of shakes waarmee je snel kilo’s kwijt kunt raken, kan ik je niet helpen.

>> losse gesprekken

Op wilskracht kan je best een aantal weken of zelf maanden je eetpatroon aanpassen. Dat blijkt helaas vaak geen blijvende verandering. Je bent stiekem toch weer op dieet. Wil je echt met je eetgedrag en achterliggende patronen aan de slag, dan is meer tijd nodig. Omdat ik het belangrijk vind dat je ook echt iets aan mijn begeleiding hebt, werk ik met een minimaal pakket van ongeveer 6 maanden begeleiding.

>> vergoeding

Ik ben aangesloten bij de BGN. De kosten voor voedings- en leefstijladvies door een BGN Gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. Voor de hoogte van de vergoeding en eventuele voorwaarden kan je terecht bij je eigen zorgverzekeraar (zoek in je voorwaarden naar ‘gewichtsconsulent’) of op de website van de BGN.

>> hoogte vd investering

Het kan lastig zijn om te investeren in jezelf. Je weet tenslotte van tevoren nooit 100% zeker of je het gewenste resultaat gaat bereiken. Dat is ook de reden dat ik werk met een gratis kennismakingsgesprek. Na dat gesprek kan je beter inschatten of mijn werkwijze en begeleiding bij je past, en welke resultaten je kunt verwachten.

 

Wellicht hoef je niet het gehele bedrag zelf te betalen. Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan wordt mijn begeleiding wellicht (gedeeltelijk) vergoed. Check ook eens bij je werkgever of die bereid is het traject te betalen. Steeds meer werkgevers erkennen het belang van gezonde en fitte werknemers en vaak is er een potje beschikbaar waar je als werknemer aanspraak op kunt maken.

 

Is er geen vergoeding mogelijk? Vraag jezelf dan eens af: wat voor effect heeft een lager gewicht, een beter eetpatroon en anders denken over eten op je leven? Hoe voel je je daarbij? En wat is dat je waard? Tenslotte: wat kost het je als er niets verandert (aan energie, gezondheid, frustratie, teleurstelling…)? Waarschijnlijk kan dit je helpen een juiste afweging te maken.