Title Image

Over mij

Wie ben ik

Mijn verhaal

Ik ben Suzanne, ik woon met mijn vriend en onze twee kinderen van 4 en 6 in Helmond.

 

Na de middelbare school koos ik voor een studie psychologie. Later werkte ik als onderzoeker op de universiteit en als data-analist voor een aantal grote bedrijven. Goede banen, maar ik had het gevoel dat er meer in me zat dan er uit kwam. Ik wilde iets doen waarmee ik écht het verschil kon maken voor mensen.

 

Ik geloof dat normaal eten in combinatie met een focus op het veranderen van gedachten en gedrag dé manier is om op de lange termijn succesvol gewicht te verliezen. Daar wilde ik anderen mee helpen.

 

In 2017 hakte ik de knoop door, ik besloot dat ik aan de slag wilde als gewichtscoach.

 

De afgelopen jaren haalde ik mijn propedeuse voeding & diëtetiek, volgde de opleiding tot BGN gewichtsconsulent en verdiepte me in cognitieve gedragstherapie voor gewichtsverlies en het veranderen van gewoonten, mindset en gedrag.

 

Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk als gewichtscoach gestart. Daar help ik jou blijvend gewicht te verliezen, zonder ingewikkeld dieet of verboden producten. In mijn begeleiding combineer ik een persoonlijk voedingsadvies met technieken uit de psychologie om je gedrag, gedachten en overtuigingen over eten en diëten te veranderen.

 

Mijn missie is om je te helpen afvallen zonder ingewikkeld dieet, maar door gewoon normaal te eten, op een manier die je je leven lang kunt volhouden.

Suzanne Vossen - over mij
voedingscoach, gewichtsconsulent, gewichtscoach, voedingsdeskundige, voedingsspecialist, voedingsconsulent, diëtist, dieetpsycholoog, voedingspsycholoog

Dit ben ik:

analytisch – geïnteresseerd – leergierig – empathisch – nauwkeurig – betrokken – loyaal – oprecht.

 

Ik word blij van:

mijn gezin, de zee, met een tijdschrift op de bank, een goede cappuccino, de zon op mijn gezicht, sporten (vooral na afloop), op tijd naar bed, een wandeling en gezellig samen eten.

 

Mijn kwaliteiten:

Ik ben sterk in probleemanalyse. Door het stellen van de juiste vragen, vorm ik me snel een beeld van de situatie. Ik leg verbanden die je zelf nog niet gevonden had, en help je zo je gedachten te ordenen en gedragspatronen in kaart te brengen. Ik verwoord wat je zelf niet goed kunt omschrijven. En met feitelijke kennis help ik jou je irreële gedachten om te buigen.

OPLEIDINGEN
Voeding & diëtetiek

Met het behalen van mijn propedeuse voeding & diëtetiek (2019) heb ik een goede basis als het gaat om gezonde voeding en het adviseren hierin. Onderwerpen als voedingsleer, voedingswaardeberekening, anatomie en metabolisme kwamen uitgebreid aan bod Ook leerde ik verschillende gespreks- en motivatietechnieken en een goede opbouw van een begeleidingstraject.

Cognitive behavior therapy for weight loss and maintenance

Bij het Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy volgde ik een tweedaagse workshop cognitieve gedragstherapie voor professionals (2020), specifiek gericht op het veranderen van eetgedrag. Ik heb hier verschillende wetenschappelijk onderbouwde strategieën geleerd om verandering in denken en gedrag mogelijk te maken, zodat ik jullie nog beter kan leren om permanente veranderingen in je eetgewoonten en beweegpatroon aan te brengen.

Gewichtsconsulent

Tijdens de opleiding tot BGN gewichtsconsulent (2020) heb ik vooral geleerd praktisch aan de slag te gaan met begeleiding en voorlichting. De kosten voor voedings- en leefstijladvies door een BGN Gewichtsconsulent worden door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in de aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico.

Psychologie

Mijn master psychologie (2003) vormt de basis van mijn kennis over het menselijk gedrag: wie we zijn, hoe we denken en voelen en welke beslissingen we nemen. Waarnemen, leren, beïnvloeding, motivatie, de relatie tussen gedachten, intenties en gedrag. Dit zijn onderwerpen die ook bij het veranderen van eetgewoonten enorm relevant zijn.

 

Helaas bestaat er geen opleiding voedingspsychologie of dieetpsychologie. Ik heb me daarom zelf verdiept in de psychologie achter eten en het veranderen van eetgedrag, door het bestuderen van  literatuur en het volgen van een aantal online trainingen op dit gebied, waaronder de workshop bij het Beck Institute.

hier komt een mooie quote met wat anderen van mij vinden - nu hidden, via resonsiveness options van deze row

STEL JE VRAAG

Wil je meer weten over mijn aanbod of heb je een andere vraag? Als je onderstaand formulier invult, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.