Title Image

Dieetpsychologie Helmond

Krijg inzicht in je eetgedrag en val blijvend af

Zoek je een dieetpsycholoog in Helmond?

Weet je wel dat je minder zou moeten eten, of meer zou moeten bewegen? Is het probleem vooral dat het niet lukt om dit ook echt te doen en gaat het afvallen daardoor moeilijk?

 

Als gewichtscoach en psycholoog help ik jou met afvallen door een focus op gedragsverandering en de psychologie van het diëten. Zonder ingewikkeld dieet, maar door gewoon normaal te eten.

Meer over mijn begeleiding
afvallen dieetpsycholoog Helmond

Ben je op zoek naar iemand waarbij je

inzicht krijgt in de psychologie van eten en diëten?

ontdekt welke stappen er nodig zijn om succesvol af te vallen?

aan de slag gaat met het veranderen van je gewoonten en je eetgedrag?

kunt afvallen met gewoon normaal eten, zonder ingewikkeld dieet of verboden producten?

leert om niet meer met eten te reageren op emoties?

niet per se heel snel afvalt, maar wel blijvend gewichtsverlies realiseert?

begeleiding krijgt op locatie in Helmond?

Wellicht kan ik je helpen!

Vanuit mijn praktijk in Helmond bied ik persoonlijke begeleiding bij het afvallen. Ik combineer daarbij een achtergrond in psychologie met een opleiding als gewichtsconsulent* en een propedeuse voeding & diëtetiek.  Dieetpsychologie is geen officiële richting binnen de psychologie-opleidingen in Nederland. Wel heb ik verschillende opleidingen gevolgd rondom de psychologie achter eten en diëten, cognitieve gedragstherapie voor gewichtsverlies, en in het veranderen van (eet)gewoonten.

Afvallen Helmond - Gedragsverandering

Zo ziet mijn begeleiding eruit

Als je heel weinig eet zal je snel afvallen, maar het is op die manier heel lastig om een dieet vol te houden en je gewenste gewicht te bereiken (en daarna ook te behouden). Ik wil je dan ook leren hoe je kunt afvallen met normaal gezond eten, zonder honger, op een manier die je je leven lang kunt volhouden. Geen dieet dus, maar een aanpassing in leefstijl. Met als doel dat de kilo’s die je verliest, er ook af blijven.

 

Ik begin met een gratis intake waarbij we je doelen, je motivatie om af te vallen, je dieetgeschiedenis en je beweeg- en eetgewoonten bespreken. Ook vertel ik je wat je van mij kunt verwachten.

 

We starten een begeleidingstraject vervolgens met een persoonlijk voedingsadvies. Maar  we kijken niet alleen wat je zou kunnen veranderen aan je eetpatroon, maar ik leer je ook hoe je dat kunt doen. Hier komt ook de dieetpsychologie bij kijken. Hoe denk jij over eten en diëten, hoe ga je om met emoties, hoe reageer je op lastige situaties…?

 

Afhankelijk van waar jij tegenaan loopt, geef ik je tips om je gedachten en gewoonten aan te passen. Samen werken we zo naar een nieuw eet- en beweegpatroon, op een manier die je je hele leven vol kunt houden.

 

Denk je dat mijn werkwijze bij je past of heb je vragen? Neem dan contact op voor het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Meer informatie

Eerst nog meer weten over wat ik doe? Lees dan meer over mij en mijn werkwijze, of bekijk de tarieven voor begeleiding in mijn praktijk in Helmond of online.

Afvallen: tips en inspiratie

Wil je inspiratie of tips over (de psychologie van) afvallen, gezond eten of het veranderen van je eetgedrag? Bekijk dan eens mijn blog of volg me op Facebook of Instagram. Daar zal ik regelmatig updates en tips plaatsen.

logo ben gewichtsconsulent Helmond

*Begeleiding door een BGN gewichtsconsulent wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover vind je bij de BGN of via je eigen verzekeraar.