Title Image

Voedingspsycholoog Helmond

Verander je eetgedrag en val blijvend af

Zoek je een voedingspsycholoog in Helmond?

Weet je wel dat je minder zou moeten eten, of meer zou moeten bewegen? Is het probleem vooral dat het niet lukt om dit ook echt te doen en gaat het afvallen daardoor moeilijk?

 

Als gewichtscoach en psycholoog help ik jou je ideale gewicht te bereiken door een focus op gedragsverandering en aandacht voor voedingspsychologie. Mijn missie is om je te helpen afvallen zonder ingewikkeld dieet, maar door gewoon normaal te eten, op een manier die je je leven lang kunt volhouden.

afvallen voedingspsycholoog Helmond

Ben je op zoek naar iemand waarbij je

nu echt aan de slag gaat met het veranderen van je gewoonten en je eetgedrag?

kunt afvallen met gewoon normaal eten, zonder ingewikkeld dieet of verboden producten?

ontdekt welke stappen er nodig zijn om succesvol af te vallen?

leert om niet meer met eten te reageren op emoties?

niet per se heel snel afvalt, maar wel blijvend gewichtsverlies realiseert?

begeleiding krijgt op locatie in Helmond?

Wellicht kan ik je helpen!

Vanuit mijn praktijk in Helmond bied ik persoonlijke begeleiding bij het afvallen. Ik combineer daarbij een achtergrond in psychologie (2003) met een opleiding als gewichtsconsulent* (2020) en een propedeuse voeding & diëtetiek (2019). Er bestaat geen specifieke opleiding tot voedingspsycholoog, daarom heb ik me zelf verdiept in voedingspsychologie, cognitieve gedragstherapie voor gewichtsverlies (2020), het veranderen van (eet)gewoonten en het belang van motivatie en mindset.

afvallen gewichtsconsulent voedingspsychologie Helmond

Zo ziet mijn begeleiding eruit

 

Ben jij bereid om nu echt stappen te zetten en blijvend je eetgedrag te veranderen en af te vallen?

In een gratis intake bespreken we onder andere je doelen, je motivatie om af te vallen, je dieetgeschiedenis en je eetgewoonten. Ik maak daarna voor jou een voedingsadvies op maat, waarbij ik je leer je hoe je zelf een dagmenu kunt samenstellen dat bij jou past. Geen ingewikkeld dieet, maar gewoon normaal eten met ruimte voor iets lekkers. Het is tenslotte de bedoeling dat je je nieuwe leefstijl de rest van je leven vol kunt houden.

 

Het blijvend veranderen van je eetgedrag is dus erg belangrijk. In de vervolggesprekken komen verschillende strategieën aan bod, die je hiermee helpen. We kijken naar de psychologie achter eten, en ik geef je tips om je gedachten en gewoonten aan te passen. Samen werken we zo naar een nieuw eet- en beweegpatroon, op een manier die je je hele leven vol kunt houden.

 

Mijn aanpak kenmerkt zich dus door een combinatie van eetadvies en voedingspsychologie. Denk je dat deze werkwijze bij je past of heb je vragen? Neem dan contact op voor het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Meer informatie

Eerst nog meer weten over wat ik doe? Lees dan meer over mij, mijn werkwijze en de rol van psychologie daarin, of bekijk de tarieven voor begeleiding in mijn praktijk in Helmond of online.

Afvallen: tips en inspiratie

Wil je inspiratie of tips over (de psychologie van) afvallen, gezond eten of het veranderen van je eetgedrag? Bekijk dan eens mijn blog of volg me op Facebook of Instagram. Daar zal ik regelmatig updates en tips plaatsen.

logo ben gewichtsconsulent Helmond

*Begeleiding door een BGN gewichtsconsulent wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover vind je bij de BGN of via je eigen verzekeraar.