nadelen afvallen

Ben jij voorbereid op de nadelen van afvallen?

Eerder schreef ik al dat het belangrijk is om te weten waarom je wil afvallen. Het is de bedoeling dat afvallen je iets oplevert. Maar als je wil afvallen, betekent dat ook dat je dingen moet opgeven. En daar kan je maar beter op voorbereid zijn, voordat je met afvallen gaat beginnen.

Als je wil afvallen, moet je best een aantal dingen opgeven, zoals altijd eten waar je zin in hebt, of elke avond alleen maar op de bank hangen. Ook jezelf altijd belonen of troosten met eten is dan verleden tijd.

 

Het zal dan ook best eens tegenvallen. Bijvoorbeeld op de volgende momenten:

 

  • je hebt trek of honger
  • je moet nee zeggen tegen dingen die je eigenlijk wel wil eten
  • je vindt het ongezellig dat je niet meer alles mee kunt eten
  • je vindt het oneerlijk dat anderen wel alles eten
  • je moet gaan bewegen als je moe bent
  • je voelt je onrustig als je niet kan eten
  • je moet tijd besteden aan het plannen van je maaltijden
  • vul zelf maar in, waar denk jij nog tegenaan te lopen?

Extra vervelend is dat je deze nadelen al vrij snel zal ervaren, terwijl de voordelen van afvallen meestal pas na een tijdje zichtbaar zijn.

Maar, goed nieuws: realiseer je je voordat je begint dat je deze ervaring zal hebben, en accepteer je dat deze nadelen erbij horen, dan verhoogt dat de kans van slagen!

Kijk dus niet alleen naar de voordelen van afvallen, maar maak ook een lijstje van de dingen die je moet opgeven, of waar je tegenaan zal lopen.

 

Als je alle voordelen op een rij gezet hebt, en daarnaast alle nadelen, kan je de balans opmaken. Wegen de voordelen van afvallen voor jou op tegen de nadelen? Accepteer je dat je dingen moet opgeven en dat je door een moeilijke fase heen moet, om te groeien en om te komen waar je wil zijn?

 

Als het antwoord ja is, dan kan je aan de slag. Op weg naar een duurzame gedragsverandering!

Afspraak maken?

Wil jij hulp bij dit proces?  Neem dan contact op voor meer informatie of het plannen van een gratis intake gesprek!

Gratis tips en inspiratie

Wil je gratis inspiratie of tips over afvallen, gezond eten of het veranderen van je eetgedrag? Je kunt me volgen op Facebook of Instagram. Daar zal ik regelmatig updates en tips plaatsen.